Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23548 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

DW повідомляє, що іноземні туристи не зможуть відпочити в Іспанії влітку 2020 року. Такі заяви поширила іспанська преса, посилаючись на заяви представників уряду та підприємницькі кола, задіяні в сфері туризму.

Інформацію підтвердили і в Exceltur, провідній організації підприємців, які обслуговують туристичну галузь. За оцінкою її експертів, іноземці зможуть повернутися на іспанські пляжі не раніше літа наступного року.

Міністр праці Іспанії Іоланда Діас ще 17 квітня заявила, що урядовий план поетапного відновлення економічної діяльності після карантину не передбачає відкриття туристичної галузі для іноземців раніше, ніж наприкінці поточного року. Міністр також пообіцяла, що уряд допоможе робітникам галузі, які залишилися без роботи.

Ще раніше міністр споживання Альберто Гарсон та інші урядовці також не рекомендували іноземцям бронювати літні подорожі до Іспанії. З аналогічним попередженням виступив недавно і Євросоюз, адже Іспанія відноситься до найбільш постраждалих від вірусу країн.

На сьогоднішній день в Іспанії 204 178 уражених вірусом, а від ускладнень вже померли 21 282 людини.

Рим. Фото: AFP

Схожі заяви лунають і в Італії. Так, прем’єр-міністр Джузеппе Конте ще минулого тижня оголосив, що режим суворого локдауну продовжують до четвертого травня. Після цього країна перейде до так званої «другої фази» локдауну. Подальший план поступового виходу з карантину Італія оголосить до кінця цього тижня.

Попри бажання італійців якнайшвидше відновити економіку, не очікується, що туристичний бізнес невдовзі запустять. Минулого тижня міністр туризму Італії Лоренца Бонакорсі заявила, що туристичний сезон-2020 в країні може бути скасований.

Венеція. Фото з відкритих джерел

Після закінчення карантину влада Венеції планує змінити модель туризму в місті: в регіоні хочуть розвивати осмислений туризм, не створюючи натовпів і не заважаючи місцевим жителям.

Читайте також: Як європейські міста борються з напливом туристів?

Величезні натовпи туристів є постійною проблемою міста попри щорічні обмеження. Після початку карантину тут стало спокійніше й чистіше. Але місцевий бізнес, особливо ті підприємці, хто заробляє безпосередньо на туризмі, несе величезні збитки. Зараз власники готелів заявляють, що зможуть відновити роботу в «звичайному режимі» лише в лютому-березні 2021 року.

В Італії зараз 181 228 уражених коронавірусом, загинули 24 114.

Фото обкладинки: Порожній пляж в туристичному селищі Гуардамар. Фото: DW.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button