Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Києво-Печерській лаврі на коронавірус захворіли близько сотні людей, померли троє монахів. Про це виданню РБК-Україна повідомив митрополит Ніжинський та Прилуцький та речник УПЦ МП Климент. Всього на території монастиря сьогодні живе близько 150-200 монахів.

«Три людини померло. Це монахи. Вони були госпіталізовані… Міністерство охорони здоров’я опублікувало дані, що захворіли близько 100 осіб (в лаврі – ред.). А скільки їх насправді, ми тестування не проводимо, всі дані у МОЗ. Всього монахів в лаврі десь 150-200, але захворіли лише близько сотні», – прокоментував Климент.

Але вже в коментарі «Українській правді» митрополит повідомив, що «ці дані були, здається, 2-3 тижні тому». І додав, що на сьогодні практично всі священнослужителі вже одужали.

«Усі монахи, які є в Лаврі, проходили моніторинг на наявність вірусу, самих монахів більше ніж 200, не те, що 100. Але МОЗ дало інформацію, що більше 100 людей мають інфекцію, але ці дані були, здається, 2-3 тижні тому. А на сьогодні практично всі вже одужали, тому говорити, що там сьогодні 100 хворих – це некоректно. У лікарнях залишилося 3-4 людини», – уточнив він.

Також, посилаючись на митрополита Климента, російське видання РБК повідомило, що всі священники Києво-Печерської лаври заразилися коронавірусом, а також монахи, викладачі та студенти Київської духовної академії, яка розташована на території лаври.

Однак пізніше в коментарі hromadske та «Українська правда» митрополит Климент заявив, що захворіли не всі священники, а російське РБК неправильно його процитувало. Митрополит пояснив, що госпіталізували загалом 15-20 людей, у яких були різні форми пневмонії, переважна більшість них вже виписалася. Натомість решта перенесли захворювання у легкій формі, їхній стан не погіршувався, але скільки їх, Климент не може сказати, адже тести роблять державні клініки.

Щодо митрополита Павла, настоятеля Києво-Печерської лаври, речник УПЦ МП підтвердив, що той вже одужав і виписаний з Олександрівської лікарні.

Києво-Печерську лавру закрили на карантин 13 квітня після того, як там за добу зафіксували 63 випадки ураження коронавірусом. Окрім лаври, на карантин також закриті Іонінський та Покровський монастирі.

Також нагадаємо, що МОЗ не виключає сплеск захворюваності через недотримання правил карантину в церквах Московського патріархату в Україні.

Фото обкладинки: Валентин Огіренко / Reuters

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button