Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23633 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Народні депутати звернулися до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з пропозицією дозволити в умовах карантину працювати літнім майданчикам у закладах громадського харчування.

Відповідне звернення поширила в себе на сторінці заступниця голови фракці «Слуга народу» Євгенія Кравчук. В тексті документу вказано, що з пропозицією відкрити літні майданчики для відвідувачів до депутатів звернулись генеральний директор ТОВ «Ресторатор Україна» Сергій Трахачов, що також є організатором «Всеукраїнського антикризового центру рестораторів», керівник ГО «Асоціація шеф-кухарів України» Ігор Брагін та голова директорату ГО «Асоціація роботодавців у галузі франчайзингу» Андрій Кривонос.

«Спільно з колегами з міжфракційного об’єднання «За ФОПів» звернулися до Прем’єр-міністра України з пропозицією дозволити функціонування літніх майданчиків у закладах громадського харчування в умовах карантину. Карантинні обмеження, звісно, не є безпідставними, але варто враховувати, що значна частина власників ресторанного бізнесу продовжує виплачувати зарплати своїм працівникам та нести велику кількість супутніх витрат», – зазначила Кравчук у своєму дописі.

В документі також запропонували обмеження, за якими можна було б безпечно користуватися закладами з просторими літніми майданчиками, що в більшості міст України:

  • обмежити кількість відвідувачів з розрахунку 1 відвідувач на 5 кв.м майданчика;
  • постійний здійснювати контроль температури персоналу та відвідувачів закладу;
  • розмістити столи на відстані не менше 1,5 м один від одного;
  • розміщувати за одним столом не більше 3 осіб;
  • при обслуговуванні відвідувачів використовувати виключно одноразовий посуд;
  • дезінфікувати предмети, з якими контактував кожен відвідувач.

Євгенія Кравчук також в своєму дописі прокоментувала ситуацію щодо роботи ресторану «Велюр», що належить депутату від «Слуги народу» Миколі Тищенку, куди попри карантин, продовжували заходити чиновники та підприємці.

«Мій колега Микола Тищенко стверджує, що ресторан не працював для відвідувачів. І навіть не міг з точки зору здорового глузду. Адже виводити на роботу людей і закупати продукти заради одного замовлення на день – це збитково, а отже – безглуздо. І використовувався швидше як місце для зустрічей. Якщо це не так – адміністрація ресторану повинна сплатити штраф», – додала вона.

Фото обкладинки: з відкритих джерел

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button