Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Вільнюсі, столиці Литви, планують перетворити багато вулиць та відкриті простори на бари, ресторани та кафе, щоб дозволити ресторанній галузі повернутися до роботи, а також створити умови для соціального дистанціювання, щоб уникнути подальшого поширення вірусу COVID-19, повідомляє The Independent.

Про це рішення повідомили у п’ятницю. Місто вирішило надати 18 громадських локацій для використання закладами  харчування. Вже до ранку понеділка подали заявку 162 компанії, які хочуть скористатися цією можливістю.

«Активність (подання заявок – ред.) досить велика, що свідчить про те, що заклади громадського харчування визнають цю можливість як ефективну та важливу для виживання їхнього бізнесу», — зазначив мер Вільнюса Ремігіюс Шімашіус.

До ініціативи планують залучати громадські простори, які раніше рідко використовувались для подібних цілей. Серед них Соборна площа в Старому місті, що внесена до світової спадщини ЮНЕСКО.

«Кафе, що знаходяться поблизу цих площ і вулиць зможуть безкоштовно встановити столи на відкритому повітрі й таким чином відновити свою діяльність під час карантину», — додав мер міста.

В країні зафіксовано 1344 випадки коронавірусу та 44 випадки смерті, але деякі заходи карантинного локдауну вже почали скасовувати. Цього тижня, з дотриманням заходів соціального дистанціювання, там відчинилися магазини, перукарні та салони краси, бібліотеки, музеї і кафе.

До цього громадські заклади харчування мали лише два варіанти заробітку та збереження робочих місць під час карантину: готувати їжу на виніс або обмежувати кількість відвідувачів як всередині, так і зовні.

Однак навіть цей дозвіл не дозволить працювати багатьом закладам. Раніше влада запровадила обмеження щодо роботи закладів у Старому місті, де вулички та алеї занадто вузькі, щоб дотриматись відстані в один метр до пішохідних доріг та два метри —  між столиками. Тож, дотримуючись цих вимог, деякі заклади взагалі не можуть обслуговувати клієнтів надворі.

Фото обкладинки: S. Ziura / Vilnius.It

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button