Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Підприємці розпочали будівництво парку для занять вейкбордингом на березі Кирилівського озера, що на київській Оболоні. Про це Хмарочосу повідомив киянин Тарас Міщенко, який живе поряд.

Спершу місцеві мешканці вирішили, що триває облаштування парку «Опечень», який КМДА вирішила створити навколо озер Кирилівське та Йорданське у 2017 році. Утім, коли почалися роботи зі зведенням мачт, стало зрозуміло, що це якийсь водний атракціон.

Власник проєкту, який назвався Максимом, повідомив місцевим мешканцям, що на березі озера планує проводити фестивалі та спортивні змагання.

Фото: Тарас Міщенко

Як виявилося, з дозвільних документів у бізнесмена є лише договір із КП «Плесо», виданий минулого року. З документів випливає, що «Плесо» зафіксувало встановлення обладнання вейк-парку ще у грудні 2019 року, коли його там не було. Єдині платежі, вказані в договорі, – 1000 гривень за фіксацію обладнання та 1000 гривень на місяць за послуги належного санітарного утримання.

«Без відповідних документів і всього за 1000 гривень у вашому розпорядженні – велике озеро», – наголошує Міщенко.

За його словами, підприємець також планував встановити на березі МАФ, на який в нього не було документів та схеми розміщення.

«У цьому озері завжди було заборонено купатися, адже в нього через річку Сирець, що тече через промзону, зливається багато нечистот. Проте підприємець зробив аналіз води, і він показав, що все добре. В це відверто важко повірити, навіть з огляду на колір води та кількість сміття у ній», – додає киянин.

Місцеві мешканці вернулися до поліції, й наразі будівництво призупинене. Поліція зафіксувала порушення, інспектор Благоустрою склав припис з вимогою до підприємця надати протягом трьох днів відповідний пакет документів.

Фото обкладинки: Mila Miloslava

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button