Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Загалом «Добропарк» має площу близько 300 га, але облаштована поки невелика частина. Зокрема, до запланованого відкриття тут створили поля тюльпанів та вже висадили 44 тисячі дерев і кущів. Більшість території розділена на тематичні зони, наприклад, дубовий чи березовий гай, розарій, сад трав, сад бузку тощо.

У «Добропарку» також працюватиме фудкорт та облаштують мережу велосипедних доріжок. Але приїхати сюди зі своїм велосипедом не вийде, можна лише орендувати його на території. 

Відвідувачі зможуть залишитися для відпочинку в парку на кілька днів. Для цього передбачили місце для наметового містечка та встановлять 50 невеликих заміських будинків у скандинавському стилі.

Парк планували відкрити 24 квітня на період цвітіння тюльпанів. Та через карантин запуск відклали, принаймні так зазначено на Facebook-сторінці. Разом з тим, у ЗМІ повідомляли про натовпи людей у парку на травневі свята. 

Наступна запланована у «Добропарку» подія – цвітіння лаванди. Подивитися на квіти, за умов послаблення карантину, можна буде з 15 червня по 5 липня. Дістатися сюди можна власному авто або автобусом від станції метро «Житомирська». 

Дорослий квиток у парк коштує 50 гривень, але дітей, пенсіонерів, людей з інвалідністю та учасників АТО діють різні знижки. З розвитком території ціну на вхід планують поступово збільшувати. 

«Добропарк» – це проєкт Ігоря Добруцького, президента громадської організації Folk Ukraine. Вона відома за організацією різдвяних ярмарків на Софійській та Контрактовій площах. У парку заплановано ще чимало тематичних зон: парк атракціонів, фестивальний майданчик, парк динозаврів з макетами цих тварин, озеро з лататтям у стилі картин Моне та готель у вигляді селища гобітів з «Володаря перснів». Але для повного облаштування території потрібно ще кілька років.

Фото: Добропарк

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button