Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В чеському архітектурному бюро HUA HUA Architects запропонували, як після закінчення карантину соціально дистанціювати людей у громадських просторах, повідомляє Arch Daily.

Архітектори створили програму Gastro Safe Zone, що пропонує схему розміщення столиків у закладах громадського харчування. Це, по-перше, забезпечить їм роботу, по-друге  — дозволить відвідувачам безпечно перебувати на літніх майданчиках. Програму вже почали реалізовувати на вулицях чеського міста Брно.

Фото: MISS3

Кожна безпечна зона віддалена від іншої та обладнана одним «обіднім набором», що складається з трьох місць навколо круглого столу, виготовленого з матеріалів, які можна часто дезінфікувати. Всередині безпечної зони люди можуть перебувати без маски для обличчя, але за її межами носіння маски вже обов’язкове.

Таке зонування планують використовувати, і після повного зняття карантинних обмежень, «обідні набори» можуть застосовувати у якості громадських меблів у парках та на дитячих майданчиках. Після встановлення перших прототипів на вулицях Брно, компанія планує поширити їх на міські площі по всьому світу.

Фото: MISS3

Фото обкладинки: Hary Marwell Photography

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button