Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Чернігові почнуть відновлювати історичне дерев’яне мереживо, що є особливістю архітектури Чернігівщини. Реставрацією займатиметься некомерційний проєкт «Дерев’яне мереживо Чернігова».

«Це особлива подія. Уперше в Чернігові на волонтерських засадах буде відновлено різьблене оздоблення старовинного дерев’яного будинку», — пишуть на сторінці проєкту в Facebook.

Реставрацію почали з будинку на вулиці Зеленій (між вулицею Гончею та річкою Стрижнем). Активісти припускають, що будинок був зведений у XIX столітті, про це свідчать залишки рідкісного різьблення.

У будинку планують відновити великі різьблені пілястри (вертикальні архітектурні виступи – ред.) та близько 30 сегментів декору на карнизі. Активісти вже узгодили роботи з сім’ями, що мешкають у будинку, провели заміри та власним коштом придбали матеріали.

В процесі реставрації використовуватимуть професійне обладнання, яке надасть кафедра технологій машинобудування та деревообробки НУ «Чернігівська політехніка». Роботи розпочнуть наступного тижня, коли отримають матеріали.

Фото обкладинки: з сайту проєкту demer.cn.ua

Фото будинку: з допису проєкту «Дерев’яне мереживо Чернігова»

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button