Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Світовий банк рекомендував уряду України відкласти будівництво нових електростанцій, що працюють на відновлювальних джерелах енергії.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства енергетики та захисту довкілля України після зустрічі в.о. міністра енергетики Ольги Буславець з представниками Світового банку. Додали також, що такий підхід збігається з баченням Мінекоенерго, повідомляє hromadske.

Очільниця відомства зазначила, що зараз уряд перебуває на стадії переговорів з інвесторами у відновлювальну енергетику задля припинення кризи в галузі та щоб укласти з ними меморандуми про добровільне зниження «зеленого» тарифу.

«За діючим “зеленим” тарифом наша національна економіка не спроможна сплачувати за цю енергію, і технічно ми надалі не можемо інтегрувати її в енергосистему», — повідомила Ольга Буславець в ефірі телеканалу «Україна 24» напередодні.

Вона також наголосила на необхідності врегулювати ключові проблеми у сфері відновлюваної енергетики без арбітражів та збереженні іміджу України, як інвестиційно привабливої країни.

Раніше у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), підрахували, що частка «зелених» електростанцій у виробництві енергії в Україні складає 8%, при тому, що на розрахунки з цими станціями витрачають 26% всіх коштів.

Фахівці відмічають, що зростання відсотку відновлюваної енергетики зі збереженням чинної моделі розрахунків за «зеленим» тарифом створюватиме дисбаланси на енергоринку. До того ж, держава вже не має достатньо коштів для того, щоб повністю розрахуватися з інвесторами, що збудували сонячні та вітрові електростанції.

Тому в уряді напередодні затвердили оновлений енергобаланс, де передбачили зменшення обсягів виробництва атомної енергії на користь «зеленої». У Міненерго також запропонували заборонити введення в експлуатацію нових сонячних та вітрових електростанцій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button