Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Невідомі пограбували магазин на Позняках: зламали двері та забрали кавомолку. На Русанівці проникнути всередину не встигли, але пошкодили вхідну групу книгарні.

«У нас є охорона, але від таких набігів вона не рятує: щоб винести кавомолку, вартістю близько тисячі євро, потрібна всього хвилина», – розповідає власниця мережі Наталія Моспан. Подібна ситуація вже траплялася в книгарні на Позняках весною 2019 року. Тоді поліція так і не затримала грабіжника. 

Зараз у «Моя книжкова полиця» планують посилити заходи безпеки: встановити захисні ролети та, можливо, залучити охоронців. «Мені сумно від того, що зараз з’являться якісь сітки, грати, ролети, – розповідає Моспан. – Я хочу, щоб бізнес сприймався відкрито, для мене важливі великі красиві вікна та вітрини». Ми навіть спеціально демонтували ролети на Пушкінській. Але зараз стало неспокійно навіть книгарням». 

Хоча грабіжникам вдалося винести не так багато, це значні додаткові витрати для бізнесу. Особливо, у період кризи після карантину. Крім відновлення пошкоджених дверей та втраченої кавомолки, по 500 доларів доведеться витратити на встановлення захисних ролетів в кожній з книгарень. А послуги охоронця коштують близько 800 гривень за ніч, зазначає Наталія. 

«Щоб підтримати книгарню досить зайти в гості на книгу та каву», – запевняє власниця мережі. Після послаблення карантину вже відкрилися обидва магазини на лівому березі. Точка на Пушкінській запрацює після початку роботи метро.

Варто зазначити, що за інформацією МВС кількість крадіжок, грабежів та розбоїв у час карантину навпаки зменшилася: в середньому на 35% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. 

Читайте також: Як відкрити україномовну книгарню і не збанкрутувати. Історія Наталії Моспан та мережі «Моя книжкова полиця»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button