Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У соцмережах обговорюють два лоти, які з’явилися на державній платформі СЕТАМ, – дві собаки порід німецька вівчарка та пітбультер’єр.

Аукціон щодо п’ятирічної дівчинки-пітбуля на ім’я Тора має відбутися 22 травня, стартова ціна – 112,5 гривні. В описі лотів вказано, що її конфісковано за «постановою про опис та арешт майна боржника» у місті Лиман Донецької області.

Дворічну східноєвропейську вівчарку з Хмельницького продаватимуть 25 травня, стартов ціна – 1300 гривень. В описі так само йдеться про «постанову про опис та арешт майна боржника».

У соцмережах згадали скандал з депутатом від «Слуги народу» Євгеном Брагарем, який порадив пенсіонерці продати собаку «елітної породи», щоб сплатити на комунальні послуги.

Міністр юстиції Денис Малюська запевняє, що пітбуля було конфісковано не за борги власника, а через те, що собака покусала перехожих. В якості доказу він надав посилання на постанову суду.

«Ми дійсно на виконання рішень судів вимушені відбирати тварин у їхніх власників. Часто це йде на користь тваринам, яких забирають від неналежного утримання. Іноді тварин забирають за борги, але тут, як правило, йдеться про свійських тварин, що мають вартість. Якщо тварина є домашнім улюбленцем, її за копійки (ціна лотів мізерна) викуповують назад власники (через родичів або близьких)», – зазначив Малюська.

Приватний виконавець Іван Крегул запевняє, що до продажу собака залишається у відповідального зберігача. В даному лоті зберігач – власник собаки. В разі, якщо собаку ніхто не придбає, вона продовжуватиме жити у свого хазяїна.

Малюська додав, що невдовзі на СЕТАМ, ймовірно, з’явиться лот із трьома левами (Річчі, Вітольд і Багіра) та п’ятьма ведмедями (Балу, Маша, Ганна, Потап, Тимоша).

Фото з сайту СЕТАМ

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button