Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Незалежне польське видавництво Zupagrafika випустило книгу-конструктор Panelki ( «Панельки»), яка розповідає про панельне житлобудівництво у країнах за Залізною завісою.

Частина книги присвячена історії масового будівництва панельних будинків у Радянському Союзі та так званих «країнах Східного блоку». Історичний екскурс ілюструють фотографії та афіші.

В іншій частині книги – конструктор, який включає 164 картонні деталі. З них можна збудувати за інструкціями панельний будинок заввишки 27 сантиметрів.

Дизайнери додали до деталей панельних блоків типові сучасні апгрейди, такі як супутникові антени та кондиціонери.

Panelki

www.zupagrafika.com/panelki

Опубліковано ZUPAGRAFIKA Середа, 18 березня 2020 р.

На сайті Zupagrafika книга Panelki продається за ціною 22 євро. Видавництво також пропонує придбати її разом із книгою Eastern Blocks за 39 євро.

Zupagrafika, розташована у Познані, спеціалізується на повоєнній модерністській та бруталістській архітектурі. Крім видань, присвячених східноєвропейській архітектурі, у видавництві вийшли книги про бруталістський Париж і Лондон.

Нагадаємо, фотограф-дослідник Євген Нікіфоров анонсував вихід у друк путівника радянськими мозаїками України.

Усі фото: Zupagrafika

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button