Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Південна Америка стала новим епіцентром ураження Covіd-19. Про це заявили у Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ). Бразилія вийшла на другу сходинку за захворюваністю у світі після США — та шостою за кількістю загиблих.

«У якомусь сенсі Південна Америка стала новим епіцентром цієї хвороби. Ми бачимо, як у багатьох країнах Південної Америки зростає число випадків захворювання», — заявив на пресконференції керівник ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майк Райан.

Кількість смертей у Бразилії почала стрімко зростати. Національне Міністерство охорони здоров’я повідомило 22 травня, що число тих, хто заразився вірусом за добу, в Бразилії перевищила 19,9 тис. осіб, що є рекордним добовим показником приросту хворих за весь період епідемії. Про випадки захворювання на коронавірус повідомляють також серед населення в регіонах річки Амазонка.

Тим часом, через пандемію в країні очікується рекордне зростання державного боргу (до 93,5 відсотка ВВП) та найбільше падіння внутрішнього валового продукту з 1900 року (щонайменше, 4,7% ВВП). А за даними агентства AFP, реальне число заражених в країнах Латинської Америки може бути в 15 разів вище проти відносно малого числа проведених тестів.

Дезінфекція алеї в нетрі Санта-Марта в Ріо-де-Жанейро, Бразилія, 10 квітня 2020 року. Фото: Leo Correa / AP Photo.

При цьому президент країни Жаїр Болсонару ігнорує рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та власного МОЗ, що закликають громадян дотримуватися правил соціального дистанціювання. Він називає коронавірус  «легким грипом» та критикує губернаторів, які обмежили суспільне життя у своїх регіонах.

Болсонару неодноразово заявляв, що економіка Бразилії не витримає введення карантинних заходів. Через конфлікт навколо заходів боротьби з новим коронавірусом, 16 травня президент звільнив уже другого міністра охорони здоров’я впродовж місяця.

Кількість хворих на Covіd-19 у Перу майже досягла 120 тис.осіб, померли від ускладнень хвороби 3 456 людей. У Чилі зараження виявили у 69,1 тис. людей, померли 718 осіб. В Еквадорі знайшли коронавірус у 36,7 тис. осіб, кількість жертв сягнула понад 3 тисячі.

Фото обкладинки: нетрі Ріо-де-Жанейро. Фото: Getty Images

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button