Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ялівець, висаджений днями на Хрещатику замість каштанів, – тимчасове рішення, заявив міський голова Віталій Кличко.

За його словами, каштани висадять під час реконструкції Хрещатика, яку розпочнуть у 2021 році.

«Наступного року ми плануємо реконструкцію Хрещатика. Її не робили багато років, тільки оновлювали асфальт. Тому цього року висаджувати крупномірні дерева не мало сенсу. А ялівець перед початком ремонту пересадять у парки та сквери міста. Каштани ж пересаджувати не рекомендують. Тому перед реконструкцією їх поки і не висаджували на головній вулиці», – пояснює він.

Кличко зазначив, що під час масштабної реконструкції Хрещатика у 1998 році звузили широку бульварну частину вулиці, і каштани опинилися впритул до дороги.

Під час майбутньої реконструкції, навпаки, розширять бульварну зелену зону, облаштують стаціонарну систему поливу, а лунки дерев будуть захищені від потрапляння реагентів. Загалом від Бессарабської до Європейської площі є 249 лунок для дерев.

Днями працівники «Київзеленбуду» висадили композиції з 50 дерев ялівцю скельного та 200 кущів ялівцю козацького у 50 лунок від вулиці Прорізної до Богдана Хмельницького.

Комунальники запевнили, що ялівець висадили контейнерним методом, тож його можна буде легко пересадити у парки або сквери.

Київзеленбуд пояснив «Хмарочосу», що каштани з лунок видалили минулого літа через сухостійний стан дерев. Після цього засадили лунки квітами, а з листопада 2019 року в них почали висаджувати ялівець.

Поява ялівцю на місці, де раніше росли каштани, викликала хвилю обурення у соцмережах.

Фото: facebook.com/zelenbud

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button