Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Національна комісія з регулювання ринку електроенергії та комунальних послуг (НКРЕКП) може розділити тариф на електроенергію для населення – окремо нараховувати постачання та транспортування. Про повідомив голова Нацкомісії Валерій Тарасюк.

«Безумовно. Для промислових споживачів таке розділення вже існує. Надалі це чекає всі сфери енергетики. Так працює енергетика в усіх країнах. Тому що транспортування – це природна монополія, а поставка – це конкурентний ринок, і ці послуги мають надавати різні компанії», – сказав Тарасюк.

Наприкінці грудня 2019 року НКРЕКП розділила оплату послуг на ринку газу. Тепер оплата за послуги доставки газу не врахована у вартість палива.

Читайте також: Кабмін відтермінував перехід на ринкові ціни на газ для населення.

Член НКРЕКП Дмитро Коваленко під час засідання комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг повідомив про пропозицію комісії скасувати пільговий тариф для населення на користь вирішення проблем із «зеленим» тарифом.

Пільговий тариф пропонують підвищити на перші 100 кВт-год електроенергії для домогосподарств з 0,9 грн за кВт до 1,68 грн за кВт. Таким чином планують додатково отримувати 12 млрд гривень на рік.

Нещодавно Ольга Буславець повідомила про те, що ціна на електроенергію в Україні найнижча серед країн Європи, як для побутових, так і для промислових споживачів. За словами в.о. очільниці Мінекоенерго, тариф для населення у країні також найнижчий серед країн-сусідів: Росії, Грузії, Молдови, Білорусі, в порівнянні з середньозваженою ціною – у чотири рази.

Інфографіка з сайту Цензор.НЕТ

Нещодавно прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про розділ Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища України.

Фото обкладинки з відкритих джерел

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button