Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Дефібрилятори, які зараз встановлені в київському метрополітені, недоступні для використання пасажирами, заявляє ініціатива РеаніМетро.

З відкриттям метро 25 травня пасажири змогли побачити на платформах наліпки, які інформують про наявність дефібрилятора на станції. Натомість сам дефібрилятор зберігається у касира у вестибюлі.

«Якщо дефібрилятор знадобиться на платформі, необхідно буде піднятися ескалатором, попросити чергового, – і ми не впевнені, що черговий надасть його оперативно, – а потім спуститись з ним. Наприклад, на станції «Арсенальна» на це знадобиться близько 10 хвилин, а кожна хвилина затримки від початку фібриляції – це мінус 10% виживання. Тобто постраждалий майже гарантовано помре з такою затримкою», – коментують волонтери.

Дефібрилятор, розміщений за спиною касирки метро. Фото: Олег Картавий

У РеаніМетро зауважують, що дефібрилятори, які зараз розміщені у метро, було закуплено поза ініціативою Громадського бюджету коштом Міського центру громадського здоров’я.

Це значить, що метрополітен не вважає себе зобов’язаним розміщувати дефібрилятори саме на платформах. Натомість у проєктах РеаніМетро, які пройшли на Громадському бюджеті, зазначено, що дефібрилятори мають бути розташовані на платформах.

За словами засновниці РеаніМетро Марії Назарової, метрополітен, як і раніше, «категорично проти встановлення дефібриляторів на платформі (аргументація: “бо покрадуть”)».

Також у березні вона дізналася, що співробітників метро, які безпосередньо працюють з пасажирами, не навчали наданню першої допомоги. Такі тренінги проходила лише служба охорони праці метрополітену.

РеаніМетро закликає КП «Київський метрополітен» встановити дефібрилятори на платформах, а також навчити весь персонал метро першій допомозі.

Фото обкладинки: Центр Спеціальної Підготовки

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button