Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Директор Національного центру Олександра Довженка Іван Козленко написав заяву на звільнення через зупинку бюджетного фінансування, через що центр став неплатоспроможним. Це передує банкрутству.

У заяві Козленка вказано, що керівник (центру) може за власним бажанням розірвати контракт «у випадку систематичного невиконання Міністерством своїх зобов’язань за контрактом», а саме — через невиконання зобов’язань, передбачених документом («своєчасно вживати заходи до запобігання банкрутства»).

Раніше стало відомо, що обігові кошти Довженко-центру вичерпані. З кінця травня Центр не зможе сплачувати обов’язкові податки та чинні зобов’язання за договорами.

«На жаль, через кричущу некомпетентність та відвертий саботаж призначеної на сумнівному конкурсі голови Держкіно Кудерчук М.М. і начальника управління економічного розвитку та фінансів Міністерства Якубівського В.В. паспорти бюджетної програми 3806030 “Державна підтримка кінематографії” досі не підписані, в Міністерство фінансів України надано свідомо некоректну інформацію про результативні показники Центру, а будь-яка комунікація з Центром з боку обох посадовців ігнорується», — повідомляє в заяві Козленко.

Він повідомив, що заборгованість держбюджету перед Центром із заробітної плати сягає понад два мільйони гривень, а також центр має понад один мільйон гривень невиконаних кредитних зобов’язань за підписаними договорами.

У коментарі hromadske Іван Козленко додав, що тепер Мінкульт має призначити тимчасового виконувача обов’язків, що  буде «розбиратися з ситуацією».

«Керувати ліквідацією Національного центру Олександра Довженка, розвитку та встановленню міжнародної репутації котрого я присвятив 8 років свого життя, я відмовляюсь».

Раніше директор центру повідомив про обшуки в будівлі та вилучення документів, але пізніше додав, що це не пов’язано із сьогоднішньою заявою. Додав, що розслідування пов’язано зі справою за Актом ревізії ДАСУ.

Фото обкладинки: керівник Довженко-центру Іван Козленко. Фото з сайту фестивалю «Молодість».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button