Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Центр Олександра Довженка повідомив про настання стану неплатоспроможності. З кінця травня Центр не зможе більше сплачувати обов’язкові податки та існуючі зобов’язання за договорами.

«Нам шкода, що історія інституції завершується у такий сумний спосіб, – йдеться у заяві. – Претензії кредиторів, підтверджені через суд, задовольнятимуться в порядку арешту майна Центру».

Під загрозою опинився архів фільмів, збереження якого потребує певних кліматичних умов.

Працівники Довженко-центру досі не отримали зарплату за січень та лютий. З березня їх перевели на 2/3 окладу.

Керівництво заявляє, що від початку 2020 року Центр не отримав державне фінансування за бюджетною програмою на підтримку кіно.

У Довженко-центрі зазначають, що це сталося, бо Держагентство з питань кіно подало до Міністерства фінансів занижені показники фінансування Центру. Відтак Мінфін не затвердив поданий Міністерством культури проєкт паспорту програми.

70% доходу Центр отримує від оренди нерухомості та проведення заходів, і через карантин у березні-квітні його було повністю втрачено.

Співробітниця Довженко-центру Анна Онуфрієнко зауважує, що рік роботи Центру дорівнює вартості чотирьох серій «Слуги народу».

Нагадаємо, ще наприкінці 2019 року Міністерство фінансів заблокувало виплати Українського культурного фонду через недовиконання держбюджету. Деякі проєкти Довженко-центру фінансувалися УКФ.

У березні 2020 року з початком пандемії коронавірусу Міністерство фінансів вирішило скоротити видатки на всі напрямки діяльності Міністерства культури.

Фото: Іван Козленко

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button