Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23268 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Харкові інвестори B2B Jewelry та солідарні з ними активісти кілька днів приходили до магазину на Павлівській площі, вимагаючи повернути внески та закрити магазин. Люди нарікають, що стали жертвами фінансової піраміди, повідомляє Ліга.Фінанси.

На відео з місця подій видно групу людей, яких активісти називають «спортсменами з Вінниці», де розташовано головний офіс B2B Jewelry. Приїжджі охороняють магазин від інвесторів.

Чотирьом із автомобілів, на яких, за словами активістів, приїхали «спортсмени», пробили колеса.

До поліції також звернувся чоловік, який заявив, що невідомий заволодів його грошима у магазині B2B Jewelry. Слідчі порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 190 – шахрайство.

Тим часом на офіційній сторінці B2B Jewelry повідомляють, що відновили діяльність після карантину і навіть відкрили два нових магазини у Сумській області. У магазині на проспекті Перемоги в Києві журналіста LIGA.net запевнили, що працюють у звичайному режимі, а також заявили, що виплати нібито отримали вже 30 тисяч людей.

Бренд B2B Jewelry з’явився влітку 2018 року, а вибухове зростання кількості вкладників почалося влітку 2019-го. B2B Jewelry обіцяє кешбек за придбані прикраси, який перевищує їхню вартість, а також продає сертифікати під 416% річних. Детальні аналізи схеми, за якою працює B2B Jewelry, робили Денис Бігус та LIGA.net.

У квітні засновник B2B Jewelry Микола Гонта зареєстрував політичну партію «Живіть у достатку».

Фото: Alehandro Kruglov

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button