Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Державні підприємства не звільняються від обов’язку своєчасно сплачувати за послуги з електропостачання навіть під час карантину. Так постачальник електроенергії YASNO прокометував відключення Будинку органної музики від електрики.

28 травня Костел Святого Миколая, в якому розміщено Будинок органної та камерної музики, відключили електрику через борги. Борг у 14,6 тисячі гривень виник після зупинення концертів, які були єдиним джерелом доходів.

У компанії YASNO зазначають, що планували відключити Костел ще восьмого травня, але відтермінували на три тижні. Водночас постачальник запевняє, що клієнт погасив борг після відключення, і електропостачання відновили того ж дня.

Менеджерка Ансамблю класичної музики імені Лятошинського Ольга Кононенко зазначала, що Будинок двічі на місяць надавав пояснення про погашення заборгованості, проте працівники не могли тижнями зв’язатись із постачальником, щоб дізнатись відповідь на ці листи.

В YASNO завляють, що в листах не було інформації про терміни погашення заборгованості.

Подібна ситуація сталася у Київській опері, якій також відключили електрику за борги.

YASNO – роздрібний бренд енергетичної компанії DTEK («Київські енергетичні послуги»), який надає послуги 3,5 мільйонам клієнтів у Києві, Дніпропетровській та Донецькій областях. DTEK належить холдингу СКМ Ріната Ахметова.

Культура – одна з найбільш постраждалих від карантину сфер. Так, 28 травня Довженко-Центр повідомив про настання стану неплатоспроможності.

Фото: facebook.com/olga.kononenko/

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button