Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23462 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Окружний адміністративний суд м. Києва (ОАСК) рішенням від 28 травня скасував певні абзаци містобудівних умов та обмежень (МУО) по проєктуванню будівлі на вул. Євгена Коновальця, 30 у Печерському районі Києва. Вони зобов’язують забудовника отримати відповідні висновки від органів охорони культурної спадщини, зокрема, щодо граничної висоти новобудови, повідомляють Наші Гроші.

Зокрема, суд постановив видалити абзац МУО, який визначав, що ділянка на вул. Євгена Коновальця, 30 знаходиться в межах Центральної планувальної зони Києва.

31 січня Департамент містобудування КМДА затвердив МУО для проєктування новобудови, встановивши її граничну висоту не вище 27 метрів.

Натомість ОАСК погодився з доводами позивача та визнав відсутність правових підстав про те, що ділянка знаходиться в Центральній планувальній зоні, оскільки на момент розгляду справи Київрада не затвердила План зонування території центру міста, тож, на думку суду, межі історичного ареалу столиці не затверджені належним чином.

Остаточно висоту будівлі тепер визначатиме проєктна документація, яка може бути набагато вищою. З обох боків згаданої ділянки розташовані новобудови ЖК «Аристократ» і «Skyline», висота яких складає 23 і 25 поверхів.

Варто зазначити, що дію наказу Мінкультури щодо затвердження меж зон охорони пам’яток та історичних ареалів Києва  від 21.10.2011 зупинено. Міністерство культури почало проводити громадські обговорення Історико-архітектурного опорного плану Києва ще під час карантину (з 17 квітня до 17 червня).

Власником цієї земельної ділянки є ТОВ «Житловисотбуд», право на її забудову разом із власником має ТОВ «Будгруппроектінвест-7».

ТОВ «Житловисотбуд» володіє лондонська компанія «Апворд Девелопментс Лімітед» (Upward Developments Limited), кінцевим бенефіціаром якого вказаний Мехмет Вахіт Сачаклиоглу. Він також керує правлінням компанії Metal Yapi Konut Ukraine, що понад 30 років працює на ринку нерухомості Туреччини. Власником ТОВ «Будгруппроектінвест-7» є ТОВ «Едельбург Девелопмент», яким володіє «Київська універсальна будівельна» і кіпрська компанія «Комелія Холдінгс Лтд» (Comelia Holdings Ltd).

Фото обкладинки: pixabay.com.

Решта зображеннь: зі статті Наші Гроші

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button