Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23430 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київські депутати підтримали петицію про створення «Парку мрії» на вулиці Антоновича на місці закинутого пустиря. Це питання розглянули на засіданні постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, що відбулося другого червня.

Депутати вирішили запропонувати міському голові викупити цю ділянку у французького девелопера SCC REAL Estate, який є її власником. У 2015 році цю земельну ділянку виставили на продаж разом із проєктом будівництва. Тоді майбутніх покупців заохочували тим, що «більшість дозволів і узгоджень вже отримана».

Згадана петиція набрала більше 10 тисяч підписів в кінці березня. Після цього депутат Київради Олеся Пинзеник зареєструвала проєкт рішення «Про викуп для суспільних потреб» у Київраді. Але невдовзі невідомі вирубали на ділянці майже всі дерева.

Раніше тут розташовувалося трамвайне депо імені Шевченка. У вересні 2005 року, коли мером був Олександр Омельченко, депо перенесли на Південну Борщагівку. Будівлю на розі вулиць Антоновича та Ділової знесли, а ділянку віддали у приватну власність для подальшої забудови. Проте будівництво так і не розпочалося, а восени 2008 року котлован затопило.

Світлина обкладинки: Такий вигляд має земельна ділянка, на якій планують розбити парк. Автор фото: Сергій Рістенко.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button