Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Епідеміологічна ситуація в Києві не дозволяє повноцінно відкрити заклади громадського харчування. Про це повідомили сайту Сьогодні у Держпродспоживслужбі Києва.

З 11 травня закладам харчування дозволили відкрити літні майданчики, а днями Кабмін вирішив дозволити з п’ятого червня приймати клієнтів всередині ресторанів і кафе.

«Вчора з’явилася постанова Кабміну про відкриття ресторанів і кафе по всій країні, але Київ входить в той регіон, де епідеміологічна ситуація не дозволяє послабляти карантинні заходи щодо повноцінного відкриття закладів громадського харчування», – заявив Олег Рубан, голова Держпродспоживслужби Києва.

Питання розглядатимуть власне п’ятого червня, на засіданні регіональної комісії з питань техногенної-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«За всіма базовими показниками захворювання місто Київ може не потрапити в список регіонів, де покращилася епідемічна ситуація. Тому будемо спостерігати її ще на наступному тижні – орієнтовно до вівторка-середи. По Києву показник із зростання нових випадків захворювання стабільно високий, і тенденцію до зниження, на жаль, поки не спостерігаємо», – додав Рубан.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко також повідомив у коментарі LB.ua, що в Києві можуть переглянути дозвіл на відкриття ресторанів та кафе з п’ятого червня.

«Я не впевнений, що їх інцидентність (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тисяч населення – ред.) дозволить відкрити заклади. Потрібно подивитися на їх динаміку, що буде завтра-післязавтра», – пояснив він.

За минулу добу в Україні виявили 588 інфікованих коронавірусом людей – це найбільша кількість із початку епідемії. Загалом підтверджено 25 411 випадків COVID-19, 747 хворих померли. Після Чернівецької області найбільше офіційно зафіксованих випадків – у Києві, 3210.

Фото: Luke Chesser, Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button