Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23408 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нещодавно земельна комісія Київради погодила поновлення договору оренди ділянки біля Чкалівського скверу в центрі Києва. Ми опублікували поіменний список депутатів Київради, які проголосували за це рішення.

Також руху Чесно стало відомо, що забудовника ділянки, який збирається зводити багатоповерхівку впритул до скверу, пов’язують із партією «Батьківщина». Комісія дозволила це будівництво компанії ТОВ МЖК «Оболонь», а також суборендатору й інвестору — компанії «Ділайвест».

Скрін з матеріалу Чесно

«Наші гроші» пов’язують забудовника «Ділайвест» із співзасновницею будівельної компанії «Stolitsa Group» Владою Молчановою, яка була довіреною особою кандидата в президенти Юлії Тимошенко по Святошинському району Києва, а також є бізнес-партнером депутата Київради від «Батьківщини» Дениса Москаля. Саме схожого на нього чоловіка помітили на відеотрансляції засідання земельної комісії, коли та розглядала цю справу.

Скрін із засідання земельної комісії, коли до зали зайшов, ймовірно, Денис Москаль. Скрін з матеріалу Чесно

Відповідно до чинного генерального плану, будівництво в центральному історичному ареалі не має перевищувати 27 метрів. Натомість висота 14-поверхової будівлі, яку забудовники планують звести впритул до скверу ім. Чкалова, складає 56 метрів.

Забудовник запевнив, що будівництво має тривати, бо зараз будмайданчик небезпечний і псує місто, назвав проблему «штучно створеною», а противників забудови  «псевдоактивістами».

«Подібні проєкти рішень є ганебними для всього місцевого самоврядування і мали б зупинятися на стадії формування документу, а саме в Департаменті земельних ресурсів, звідки цей жах вийшов! Я не уявляю, як же треба ненавидіти місто Київ, щоб підписувати подібні документи. Не дивно, що в Департаменті земельних ресурсів керівником є людина, яка до цього працювала землевпорядником у Сумах і гадки не має про цінність і духовність цього місця для киян»,  зауважив Владислав Турець, депутат від фракції «Солідарність» та член земельної комісії, що проголосував проти рішення.

Ділянки, на яких ведеться будівництво, належать Інституту геології НАН України. У 2017 році тут почалися будівельні роботи, частину скверу перегородили будівельним парканом. Пізніше того ж року будівництво зупинило Міністерство культури.

Фото з відкритих джерел

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button