Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві та ще чотирьох областях поки не будуть послаблювати карантин. За останніми даними МОЗ, у столиці, Волинській, Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях виявили зависоку кількість нових випадків Covid-19 на 100 тисяч населення.

Одним з критеріїв для переходу до чергового етапу послаблення карантину є кількість нових випадків захворювання за останні сім днів, яка має складати менше, ніж 12 на 100 000 населення (інцидентність). У Чернівецькій та Рівненській області цей показник надвисокий: 35 та 26 відповідно. На Львівщині, у Києві та на Волині він зависокий  18, 14 та 15 відповідно. Завантаженість ліжок всюди менше як 50%, що відповідає вимогам. Показник охоплення тестуваннями методами ПЦР та ІФА також всюди відповідає вимогам, тобто не нижче за рівень інцидентності.

У Києві восьмого червня підтвердили 72 нових випадки захворювання на Covid-19, повідомили на сторінці Віталія Кличко у Facebook. В Україні за останню добу виявили 463 випадки ураження вірусом, всього з моменту початку епідемії підтверджено хворобу у 27 462 осіб. Внаслідок ускладнень 797 хворих померли, 12 195 одужали.

Фото: Уніан

Міський голова Львова Андрій Садовий та голова Львівської ОДА Максим Козицький звернулись до уряду з проханням дозволити послабити карантин в області всупереч вимогам МОЗ.

За словами Садового, вже третій місяць  до Львова щодня приїздять майже 150 тисяч людей з навколишніх міст і сіл. Потреба шукати альтернативні способи потрапити у місто може наражати їх на небезпеку та спонукати до незаконних дій.

«На вихідних мали спільну нараду з прем’єр-міністром. Разом з Максимом Козицьким переконували голову уряду дати дозвіл обласній комісії з надзвичайних ситуацій на відновлення роботи спортивних закладів. Також необхідно відновити роботу усіх обласних маршрутів в режимі спец перевезень»,  пише Садовий на своїй сторінці у Facebook.

Очільник Львова також вважає, що у місті можуть відновити роботу фітнес-центри. Він зазначив, що в ЛОДА розробили протоколи для роботи спортзалів в умовах карантину.

«Люди мають право на фізичну активність і здоров’я», – додав міський голова.

Фото обкладинки: Твоє Місто

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button