Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Щорічний Всеукраїнський фестиваль архітектури ARCHIKIDZ! Малої академії наук України відбудеться влітку в Києві на ВДНГ у форматі off/online. Організатори вирішили не скасовувати подію, а з огляду на карантин змінити її формат.

Протягом 20 днів, з 27 червня по 23 липня, організатори щодня збиратимуть в окремому павільйоні по одній команді дітей, дотримуючись правил особистої гігієни та безпеки. Якщо під час фестивалю буде ризик збирати дітей у групи, організатори проведуть захід, обмежуючись online-форматом.

Творча робота кожної групи транслюватиметься на сторінках фестивалю у соціальних мережах задля залучення інших дітей до майстер-класу в онлайн-форматі.

«Якщо раніше фестиваль тривав два дні і збирав тисячі учасників на одному майданчику, цього року ми будемо збиратися в окремому великому павільйоні (1000 м2) маленькими групами (до 10 дітей) протягом 20 днів», – зазначає директорка фестивалю ARCHIKIDZ! Ольга Глініна.

«Також змінилась і програма заходу. Раніше ми проводили під час фестивалю декілька майстер-класів, лекцій та воркшопів у різних зонах одночасно. Цього року ми плануємо провести один головний майстер-клас – “Велику архітектурну майстерню”, під час якої діти будуть створювати макети міста разом з архітектором», – додає вона.

Діти також зможуть більше дізнатися про архітектуру й архітектора завдяки тривалій та інтерактивній теоретичній частині.

Решту активностей організатори скасували, але додали нові інтерактивні можливості. Зокрема, діти зможуть кататися в павільйоні на самокатах по дорогах, які вони самі створять за правилами дорожнього руху.

Тема цьогорічного ARCHIKIDZ! – «Природа у місті. Жити разом».

Програма фестивального дня буде сформована з трьох частин:

  • Лекція з презентацією від практикуючого архітектора. Щодня перед групою дітей виступатиме архітектор. Його виступ транслюватиметься на сторінках фестивалю у соціальних мережах. На фестивалі спеціально відтворять атмосферу телевізійного шоу, задля online-спостереження з метою підвищення зацікавлення проектом.
  • Творче архітектурне завдання. Після виступу архітектор разом з дітьми створюють макет міста, а саме — окремої її частини. Кожна група відповідає за одну із зон — парки, дороги, прибудинкова територія, зони відпочинку тощо.
  • Творче завдання — заселення міста. Павільйон під час фестивалю перетвориться на місто дитячих мрій та фантазій, яке з кожним днем будет змінюватися учасниками. Там з’являтимуться дерева, люди, тварини — все буде створено руками дітей під модерацією архітектора та волонтерів.

Участь у фестивалі безкоштовна. Графік відвідування буде опубліковано напередодні заходу. Кількість учасників у групах залежатиме від актуальних карантинних обмежень на період фестивалю. Реєстрація — за посиланням.

Фестиваль відбувається за підтримки програми Європейського Союзу «Креативна Європа» (Creative Europe).

Дитячий фестиваль ARCHIKIDZ! проводять в Україні з 2017 року.

Фото: facebook.com/archikidz.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button