Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Через вибух газу в будинку на вулиці Соломії Крушельницької 21 червня постраждав і сусідній будинок за адресою Григоренка, 41.

«Вибух був дуже сильний. В цей час я перебував із дитиною вдома і знаю, що кажу. Будинок трусило, в сусідів повилітали шибки. Кажуть, у під’їзді з’явилися тріщини, позлітала плитка, ліфт не працює. Є підозри на те, що можуть бути проблеми з шахтою ліфта. З будинку на Крушельницької, 1/5 завалилася стіна на сьомий поверх нашого будинку», – повідомив мешканець Андрій Максимов.

Тріщина перед ліфтом. Фото: Божена Чейпеш

Тамара Кудрявченко, яка живе в будинку на Григоренка, повідомила, що тріщини виявили щонайменше на другому та третьому поверхах. В деяких квартирах вибило вікна зі склом і шибками. Також підозрюють, що «повело» шахту ліфта.

Кудрявченко опублікувала фотографії руйнувань на шостому поверсі.

Фото: Тамара Кудрявченко

Інша мешканка, Божена Чейпиш, оприлюднила фото і відео, на якому видно значні обвалення.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=948502765609919&id=100013506132672

Мешканці нарікають, що досі не отримали висновку експертизи про те, наскільки безпечно перебувати у будинку, натомість, як стверджують, їм «дозволили заселятися».

Мешканці написали заступникові голови КМДА Петру Пантелеєву заяву, в якій просять провести повне обстеження технічного стану будинку, а також перевірити газове обладнання у квартирах.

Внаслідок вибуху газу в десятиповерховому будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, загинуло п’ятеро людей. Вибух зруйнував чотири поверхи – з п’ятого по восьмий. Зруйновано 16 квартир, ще 40 пошкоджено.

Будинок на вулиці Крушельницької, де стався вибух газу. Фото: ДСНС

У «Київгазі» заявили, що фахівці протягом червня знімали лічильники у зазначеному будинку на планову повірку.

Місто заявило, що надасть постраждалим 30 мільйонів гривень, ще таку ж суму має надати уряд.

Фото на обкладинці: Божена Чейпеш

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button