Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23470 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Міжнародні Авіалінії України» із 19 червня заборонили перевезення тварин на своїх літаках через загибель цуценят на рейсі Київ-Торонто, повідомляє пресслужба авіакомпанії.

Також авіакомпанія розпочала власне службове розслідування, на час якого відсторонила керівника Дирекції з вантажних перевезень та логістики.

13 червня літак із Києва транспортував до Канади 559 собак та 89 котів у 337 клітках. З цих тварин лише одна летіла з власником-пасажиром, решта складали комерційний вантаж. Зокрема, везли на продаж чотиримісячних цуценят французського бульдога.

38 цуценят загинули, інші постраждали від зневоднення.

У Канадській агенції з контролю за харчовими продуктами зауважують, що судячи з кількості кліток, в деяких розмістили по дві тварини. Під час завантаження літака, температура повітря перевищувала 30 градусів.

За словами свідків, деякі клітки загорнули у пластикову плівку, що ймовірно і стало причиною смерті цуценят, повідомляє канадське видання National Post.

У МАУ зазначають, що перевозити по дві тварини в клітці дозволяється, якщо вона достатньо велика і тварини можуть у ній вільно рухатися. Також посилаються на те, що перевезення собак-брахоцефалів (з короткою мордою) має ризики, які «знають та розуміють власники даних тваринок».

Поліція Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі цуценят. Справу кваліфікують за статтею 29 – жорстоке поводження з тваринами.

Фото: Mike Tinnion, Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button