Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

17 червня Кабмін погодив розпорядження зробити вугілля основним видом палива для виробництва електроенергії на українських теплових електростанціях. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Ми запускаємо механізм, коли державні ТЕЦ мають купляти вугілля наших державних шахт. Це логічний, патріотичний і економічно потрібний крок. Він дасть змогу повернути до повноцінної роботи фактично 20 тисяч шахтарів, які зараз перебувають у вимушеному простої»,  — пишуть на сторінці прем’єр-міністра у Facebook.

За словами очільника уряду, це рішення підтримає українських шахтарів та збереже близько 20 тисяч робочих місць у цій галузі.

«Адже неприйнятно, коли ми закуповуємо імпортний газ, тоді як наші шахтарі сидять без роботи через відсутність ринку збуту», — каже прем’єр.

Нагадаємо, що на початку травня в Україні зупинилося 95% вугільних підприємств через профіцит невикористаного за теплу зиму та весну вугілля, що лишилось без збуту. В той же час, тоді ще Мінекоенерго оголосило про настання найбільшої в сучасній історії України кризи в енергетичній галузі. Для її подолання відомство розробило оновлений енергобаланс, що враховує те, скільки має виробити кожен вид генерації, для зменшення попиту на електроенергію. Зокрема виробництво електроенергії на АЕС скоротиться на 11,2%, на ТЕС — на 13,45%, тоді як виробництво найдорожчої наразі «зеленої» енергії зросте на 105%.

Проте нещодавно НАЕК «Енергоатом» запропонувало переглянути Прогнозний баланс електроенергії Об’єднаної енергосистеми України (ОЕС) на 2020 рік та збільшити частку виробництва електроенергії на АЕС.

Читайте такожВіденьскі новобудови перейдуть на «зелене опалення» замість традиційного

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button