Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Українська архітектурна студія Yakusha Design розробила дизайн мінімалістичного гостьового будинку площею 48 м.кв. в Португалії. Проєкт отривам назву The Air, а його особливістю є не тільки усамітнене розташування на скелях, але й кубічна форма, яку створюють суцільні вікна-фасади.

Будинок розробляли для серфера, який хоче мати необмежений контакт з Атлантичним океаном. Проєкт поки що не реалізований.

Візуалізація: Сергій Черноусов

«Прототипом для проєкту будинку став маяк поблизу міста Назаре в Португалії, що вражає своєю непохитністю, стоячи біля самого краю землі, і роками вказує на безпечний прохід в гавань для кораблів», – коментують новий проєкт в Yakusha Design.

Простір буквально завис над скелею на міцному бетонному фундаменті – це створює відчуття невагомості архітектури. Несуча колона посередині є опорою та дозволяє по всьому периметру зробити скляні фасади. Вона займає невеликий внутрішній простір і, водночас, вміщує більшість інженерних та комунікаційних вузлів, максимізуючи площу і відкриваючи огляд на Атлантичний океан. При цьому в будинку можна легко усамітнитися за рахунок інтегрованої системи віконних штор-ролетів, розташованих по всьому периметру будівлі.

Візуалізація: Сергій Черноусов

Мінімалістичний інтер’єр має лише найнеобхідніші меблі. Відтінки простору теплі – бежевий та піщаний, що створюють домашній затишок, незалежно від часу доби та «настрою» океану за вікном. Будинок має всі необхідні функціональні зони: вітальню, кухню, спальню та ванну кімнату, що непомітно перетікають одна в одну. Інтер’єр простору виконано у стилі живий мінімалізм.

Візуалізація: Сергій Черноусов

Всі меблі – модульний диван, двоспальне ліжко, низькі стільці, дерев’яний журнальний столик та робочий стіл – розроблені спеціально для цього проєкту таким чином, щоб не перешкоджати безмежному та драматичному краєвиду ззовні. Для економії простору, ванна кімната розташована навпроти зони для приготування їжі, її конфіденційність забезпечує скляна стінка з ефектом матування. Каналізаційна система прихована в підлозі. Вся сантехніка підібрана у чорному кольорі.

Візуалізація: Сергій Черноусов

Інтер’єр будиночку також містить елементи відповідального дизайну: центральний стовп покритий панелями з органічної соломи, що добре зберігають тепло, фундамент виготовлений з подрібненого бетону вторинного використання, підлога вкрита дерев’яним паркетом з переробленого дерева, а стеля – екологічною глиняною штукатуркою.

Візуалізація: Сергій Черноусов

YD / Yakusha Design – це мультидисциплінарна студія живого дизайну, заснована українською архітекторкою Вікторією Якушею в 2006 році.

У Yakusha Design створюють архітектурні та інтер’єрні проекти з широкою географією, розвиваємо лінійку колекційного дизайну FAINA з понад 70-ти предметів меблів, декору, освітлення та ароматів для дому. Ми народжуємо низку соціально-культурних проектів: від дизайн-експедиції “Земля надихає” та креативного лекторію Ya Vsesvit, до подкасту з казками з народного епосу та зйомки документального фільму про зникаючі ремесла.

Читайте також: Український дизайн на світовій сцені. Хто така Вікторія Якуша і чому про неї пишуть усі західні ЗМІ?

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button