Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Під час карантинних обмежень у Філадельфії, штаті Пенсильванія, кілька бездомних родин змогли переїхати у «пустуючі та придатні до життя» будинки, які надав їм житловий муніципальний орган Philadelphia Housing Authority (PHA), повідомляє Unicorn Riot.

Місцева активістка Дженніфер Беннетч повідомила, що за період карантину таке житло отримали десять родин. При цьому жінка зазначає, що мешканці районів, куди заселили бездомних, радо зустріли нових сусідів, адже «ніхто не любить пусті домівки». Натомість остороги виникають у нових мешканців щодо того, чи надовго вони отримали це житло.

У подальшому так планують поселити ще 200 осіб. Наразі темпи заселення пришвидшились на тлі загальнонаціонального неспокою та хвилі протестів після вбивства поліцейським Джорджа Флойда в травні.

Втім, на думку активістів, PHA навмисно залишає пустуючими деякі будинки у місті, щоб продати їх забудовникам.

PHA  — це житловий муніципальний орган Філадельфії, що надає державні житлові послуги у штаті Пенсільванія. Він є  найбільшим орендодавцем у Пенсільванії. Компанія керує житловими програмами та опікується «поліпшенням житлових умов жителів Філадельфії з обмеженими доходами».

У 2018 році Міністерство житлово-комунального господарства США виділило два мільярди доларів на підтримку  місцевих програм допомоги бездомним по всій країні, з яких штат Пенсильванія отримав 102 млн доларів. Тоді на розширення чинних програм, створення нових ініціатив та для постійної допомоги бездомним місто Філадельфія отримало 33 мільйони доларів.

Фото обкладинки з видання Philly Voice

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button