Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сьогодні в Україні зафіксували новий щоденний пік захворюваності  — за останню добу Covid-19 виявили у 1 109 людей. Всього від початку епідемії в Україні захворіли понад 41 тис. людей, 1086 людей померли, а 18,2 тисячі одужали.

Найбільше нових випадків ураження у Львівській області — 209, у Рівненській — 116 та у Києві — 113. Раніше повідомлялося, що чекати на результати тестів на коронавірус у Львові доводиться до двох тижнів через велике навантаження на місцеві лабораторії, що просто не встигають опрацьовувати всі проби на тест ПЛР.

На ранковому брифінгу Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що показник летальності в Україні складає 2,6%, у порівнянні з Німеччиною, де він становить 4%, та Францією, де смертність сягала 18%.

Він також повідомив, що через зростання кількості хворих міністерство буде відкривати другу хвилю лікарень відповідно до ситуації в кожному регіоні.

За останніми оперативними даними МОЗ, лише у Закарпатській області підвищений показник завантаженості лікарняних ліжок  59% (за норми у 50%). Цей показник дає змогу оцінити рівень спроможності лікувальної мережі та є одним із показників для послаблення карантину. У регіоні також вищий за допустиму норму рівень виявлення інфікованих — 15,5% проти допустимих 11%. Щодо інших регіонів, то високий рівень виявлення хвороби також фіксують у Волинській, Львівській, Рівненській, Хмельницькій та Чернігівській областях.

У Міністерстві охорони здоров’я також вимагають посилити контроль дотримання карантину в транспорті, супермаркетах та інших громадських місцях, де є високий ризик зараження. З приводу цього МОЗ вже звернулося до контролюючих органів.

За даними Waldometrs, Україна зараз посідає 34 сходинку за рівнем захворюваності — між Кувейтом, що має 42,7 тисячі хворих, та Португалією, де наразі 40,4 тисячі випадків Covid-19. Найбільше випадків захворювання у світі зараз виявили у США —понад 2,5 мільйонів, в Бразилії — понад 1,2 млн та Росії, де захворіли 620 тисяч осіб.

Всього хворих на коронавірус у світі зараз більше як 9,7 мільйона осіб, від ускладнень померли близько 500 тисяч людей, одужали — близько 5,3 мільйони.

У МОЗ закликають продовжувати дотримуватися всіх протиепідемічних заходів та вимог.

Фото з відкритих джерел

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button