Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Jan Antonin Kolar / Unsplash

Депутати Верховній Раді розробили законопроєкт, який відносить користувачів персонального легкого електротранспорту до учасників дорожнього руху. Як повідомив один із авторів Ярослав Юрчишин, проєкт 3023 підтримав Комітет із питань транспорту Верховної Ради.

У документі пропонується зобов’язати водіїв електросамокатів, електроскутерів, гіробордів, моноциклів їздити велосипедними доріжками, а в разі їх відсутності – краєм проїзної частини.

У темну пору доби користувачі легкого електротранспорту мусять мати світлоповертальні елементи. Також власники такого транспорту мають обладнати його світлоповертачами, а також за можливості – звуковим сигналом. Під час руху не можна тримати в руці телефон. Крім того, на легкому електротранспорті заборонено перевозити пасажирів, якщо це не передбачено його конструкцією.

Інфографіка: facebook.com/yaroslav.yurchyshyn

Автори проєкту пропонують визначати персональний легкий електротранспорт як «одно-, дво- або триколісний механічний транспортний засіб, що приводиться в рух за допомогою електричного двигуна». До цієї категорії не зараховуються інвалідні візки та велосипеди з електродвигунами.

Нагадаємо, торік у Львові сталася аварія за участі електросамоката. Як виявилося, це перший такий прецедент, і поліція зіткнулася з труднощами, визначаючи юридичний статус власника самоката.

У Франції рух електричних самокатів, моноколіс та гіроскутерів дозволено лише на велодоріжках та на невеликих дорогах, на яких швидкість обмежено 50 км/год. У Польщі користувачів електросамокатів торік прирівняли до велосипедистів, їм необхідно користуватися велосмугами. У Сінгапурі також торік заборонили їзду на електросамокатах тротуарами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button