Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

16 вересня на вулиці Дзиндри у Львові сталася аварія за участі електросамоката. Як виявилося, це перший такий прецедент, і поліція зіткнулася з труднощами, визначаючи юридичний статус власника самоката. Про це повідомляє патрульна поліція Львівської області.

Інший учасник ДТП – автомобіль Mercedes-Benz. Подробиці зіткнення не повідомляються, але внаслідок аварії 36-річний власник електросамоката потрапив до лікарні.

У патрульній поліції виявили, що електросамокати не можна віднести ні до пішоходів, ні до велосипедів, ні до іншого транспорту. Через це звертаються до законотворців з проханням внести відповідні зміни до правил дорожнього руху.

Поки цього не сталося, поліція радить власникам «новомодних засобів пересування» самим подбати про власну безпеку – зокрема, носити шоломи та наколінники, а також повідомляти іншим учасникам руху про свої маневри.

З іншого боку, поліція звертається і до водіїв автомобілів із проханням дотримуватися безпечної дистанції до електросамокатів, адже їхні власники не є захищеними.

«Зупинити прогрес ми не в силі і таких засобів пересування на дорогах буде все більше», – резюмують у поліції Львівщини.

Нещодавно пересування електросамокатом унормували у Польщі. Водіїв електросамокату прирівняли до велосипедистів, тож їм необхідно буде користуватися велосмугами.

У Франції рух електричних самокатів, моноколіс та гіроскутерів також дозволено лише на велодоріжках та на невеликих дорогах, на яких швидкість обмежено 50 км/год. Швидкість самоката не має перевищувати 25 км/год.

Читайте також: Каліфорнійські урбаністи: проблему буму гіробордів та електросамокатів вирішать вулиці для всіх

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button