Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Колишнього директора підрядної організації підозрюють у заволодінні одним мільйоном гривень на ремонті Русанівського каналу, повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

За даними слідства, підприємство уклало договір на капітальний ремонт елементів благоустрою Русанівського каналу вздовж вулиці Флоренції у 2018 році.

Інформація про такий тендер є на сайті Prozorro – комунальне підприємство «Плесо» уклало договір з фірмою «БК Куб» на 16,8 мільйона гривень. Підрядник мав встановити пандуси, облаштувати пішохідні доріжки, озеленити територію, встановити лави та урни тощо.

У прокуратурі Києва вважають, що тодішній директор підрядної фірми вніс до документів неправдиві відомості про обсяги проведених робіт, щоб приховати факт їх неналежного виконання.

Ексдиректору повідомлено про підозру, його дії кваліфікують як привласнення майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191) та службове підроблення (ч. 2 ст. 366) Кримінального кодексу.

Раніше київська прокуратура підозрювала змову між «Плесом» та «БК Куб» під час тендеру на капремонт Русанівського каналу, повідомляли Наші гроші.

Зокрема, за день до підписання угоди слідчі оглянули Русанівський канал уздовж вулиці Флоренції та виявили, що роботи вже частково виконані. Як з’ясувалося, фірма почала ремонт ще у серпні 2017 року без укладеного договору і втигла виконати роботи на 9,4 мільйона гривень. У прокуратурі вважають, що пізніше укладений договір був фіктивним.

За даними системи Prozorro, у 2016-2018 роках компанія «БК Куб» виграла тендерів на загальну суму понад 148 мільйонів гривень.

Фото: пресслужба прокуратури Києва

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button