Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Дизайнерка Ольга Кисельова створила піктограми до шрифта Kyiv Type Дмитра Растворцева, який є частиною альтернативного брендингу Києва, повідомляє Telegraf.design.

Піктограми зображають пам’ятки Києва, такі музеї, пам’ятники, собори, тощо.

Ідея створити такі піктограми в дизайнерки з’явилася вісім років тому, коли вона марно шукала іконки Києва для одного проєкту. Ольга почала створювати іконки у 2012 році, частину домалювала цьогоріч. Зараз їх 38.

«У Києві дуже багато красивих місць, хочеться створити іконки для всіх – я вже додала у свій список ще десь 15 ідей для майбутніх іконок, серед них Бессарабський ринок, будинок “Летюча Тарілка”, Шоколадний будиночок тощо», – повідомила Кисельова.

Шрифт і піктограми безкоштовні як для некомерційного, так і для комерціного використання. Їх можна завантажити за посиланням.

Напис Hmarochos піктограмами

Іконки створювалися за підтримки школи Projector, Dmytro Bulanov creative büro та креативної агенції Banda.

Шрифт Kyiv Type – варіативний, тобто такий, що зберігається в одному файлі, але при використанні може варіювати стилі від надтонкого до наджирного. Kyiv Type складається із трьох підсімей: Sans, Serif, Titling.

Альтернативний брендинг Києва також включає мінімалістичний логотип у вигляді каштану.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button