Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Тимчасова в.о. міністра енергетики України Ольга Буславець повідомила про створення пілотного проєкту із закриття шахт в одному з українських міст за німецьким досвідом. Про це стало відомо з її інтерв’ю для Радіо Свобода.

«Ми маємо майже 65 мономіст, в яких тільки шахта є тим підприємством, на якому можуть працювати люди. І, як правило, це одна працююча людина, яка годує всю родину. І ми повинні розуміти, яким чином нам необхідно цих людей захистити, дати можливість трансформуватися цим регіонам, щоб там була робота», – повідомила Буславець.

За словами Буславець, перемовини з німецькою стороною вже почалися. Зокрема, очільниця відомства зверталася до посла Німеччини в Україні щодо визначення критеріїв робіт в рамках згаданого проєкту.

Третього липня Бундестаг Німеччини прийняв закон про відключення електростанцій, що працюють на бурому та кам’яному вугіллі до 2038 року. Таке рішення прийняли для досягнення цілей з захисту клімату, повідомляє DW.

В ньому також згадане надання вугільним регіонам та операторам структурної допомоги на зміну інфраструктури в розмірі близько 50 мільярдів євро. Замість вугільних станцій там мають задіяти відновлювальні джерела енергії.

Вугільні ТЕС в продовж багатьох років виробляли найбільшу кількість електроенергії в Німеччині. Про намір відмовитись від вугільної енергетики стало відомо в 2018.

Обкладинка: Paul Bemert / flickr

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button