Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Господарський суд Києва скасував рішення Київради про розірвання договорів оренди двох ділянок загальною площею 4,39 гектара у місцевості Феофанія, повідомляють Наші Гроші.

У 2007 році дві ділянки Київрада передала в оренду на 15 років компаніям «Конкорд-К» та «Новий дім». 2015 року фірми уклали угоду з компанією «База-Урс» щодо будівництва житлового комплексу.

Ділянки площею 1,34 гектара у провулку Феофанівський, 14-Б та 3,05 гектара на вулиці Метрологічна, 14-Д на кадастровому плані

Наступного року Київрада вирішила розірвати договори про оренду на підставі незавершення забудови у трирічний термін, а також використання ділянок не за цільовим призначенням.

У суді забудовник наголосив, що порушив терміни будівництва через те, що уповноважені органи занадто повільно видавали дозвільну документацію.

У 2017 році Київрада надала ділянкам статус парку відпочинку на прохання місцевих мешканців, які протестували проти забудови.

За даними видання Тиждень, забудовник отримав землю у Феофанії внаслідок «оборудки».

У 2004 році Національна академія наук (тодішній розпорядник цієї землі) запропонувала мерові столиці Олександру Омельченку передати 4,4 гектара фірмам «Конкорд-К» та «Новий дім» під забудову на підставі того, що сама НАН не має ресурсів утримувати ділянки.

Одночасно НАН звернулася до тодішнього прем’єр-міністра Віктора Януковича – вже у ролі захисника земель Феофанії від забудови. У зверненні НАН нарікала, що деякі забудовники планують забудувати теориторію багатоповерхівками, та пропонувала обмежити забудову навколо парку двома-трьома поверхами.

Вже за кілька днів Янукович видав розпорядження з доданою схемою, на якій прилеглу до парку територію було поділено на три зони: двоповерхової забудови, триповерхової, та ще зону з «поверховістю згідно з існуючою поряд забудовою».

Саме до третьої зони потрапили дві ділянки, щодо яких зараз судиться забудовник. Поряд із ними розташовано дев’ятиповерховий житловий будинок, зведений за радянських часів.

На обкладинці: парк Феофанія, ілюстративне фото, Wikipedia.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button