Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Навколо ЖК Riverstone, що має власний вихід до берегу Дніпра, знову почали зводити паркан. Цього разу з цегли. Про це повідомили у групі Дарниця live у Facebook.

Територія біля води є головною перевагою цього елітного ЖК, яку девелопер обіцяє майбутнім власникам квартир – власну закриту територію. Житловий комплекс відгородили у 2017, загалом його територію оточили щонайменше сімома парканами.

Інфографіка з матеріалу texty.org.ua

Один з інцидентів з відмежуванням ЖК відбувався у 2018 році. Тоді на початку року Департамент міського благоустрою зніс незаконний паркан Riverstone, щоб відкрити загальний доступ до Дніпра, гарантований законом. Громадські активісти з’ясували, що за документами цей паркан вважається будівельним, тому він міг стояти тільки під час зведення комплексу.

Згідно зі статтею 88 Водного кодексу України «До узбережжя морів, морських заток і лиманів у межах пляжної зони забезпечується безперешкодний і безоплатний доступ громадян для загального водокористування, крім земельних ділянок, на яких розташовані гідротехнічні, гідрометричні та лінійні споруди, санаторії та інші лікувально-оздоровчі заклади, дитячі оздоровчі табори».

Невдовзі огорожа знову з’явилася разом із заявою Riverstone, в якій керуються другою половиною статті Водного кодексу про берегоукріплюючі споруди. В ЖК запевнили, що територія закритої набережної є гідротехнічною спорудою (згідно ДСТУ 3517-97), що попереджає розмив берега та захищає комплекс від повеней та зазначили, що «саме жителі RiverStone оплачують утримання парку і набережної, охорону території та прибирання».

«Тепер ці хворі на голову вирішили загородити останні 20 метрів, які залишалися для мешканців Позняків для доступу до Дніпра.» – прокоментував будівництво цегляного паркану на своїй сторінці у Facebook громадський активіст Віктор Загорулько, що весь час слідкував за встановленням та знесенням парканів навколо ЖК Riverstone.

Читайте також: Немає входу. Чому житлові двори перетворюють на фортеці?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button