Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

МОЗ на базі Пенсійного фонду запускає електронні лікарняні в тестовому режимі. Про це на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер, повідомляє Уніан.

«Зараз в електронній системі охорони здоров’я розробляється базовий функціонал електронних медичних висновків. Це революційна історія для нашої медицини. Тому що всі ті висновки, які отримуються зараз в паперовій формі, мають бути в майбутньому в електронному вигляді… Це скоротить наш час, це надасть нам зручності і ми можемо з цією інформацією далі працювати», — розповів Кучер.

Заступник міністра охорони також повідомив, що відомство запускатиме проєкт лікарняних у два етапи.

На першому етапі запускатимуть спеціальний веб-інтерфейс, розроблений у Пенсійному фонді. Там, використовуючи електронний цифровий підпис, лікар зможе вносити дані про пацієнта. Інформація, яку вноситимуть лікарі, буде автоматично надаватися усім службам.

За цією «спрощеною» системою МОЗ запустить електронні лікарняні вже до кінця літа. Наразі відомство збирає форми реєстрації від медзакладів, що хочуть тестувати цю систему.

Паралельно, за словами Кучера, триває розробка другого етапу запуску лікарняних, де лікар вже буде безпосередньо вписувати дані про пацієнтів до медичної бази eHealth, де е-лікарняні мають запрацювати на початку 2021 року.

«Коли в системі, в базі даних eHealth, знаходяться дані про пацієнта, незалежно від того, яку медичну систему використовує той чи інший медичний заклад, лікар зможе виписувати електронні лікарняні з мінімальною кількістю дій зі свого боку. Тому що вся інформація знаходиться в центральній компоненті. І вона так само далі буде оновлюватися і з Пенсійним фондом, і з усіма відповідними органами, які потребують цих лікарняних», — пояснив він.

Систему е-лікарняних планували запустити ще з першого квітня. Вона має зробити процес видачі лікарняних прозорим та відкритим. Нова система скасує потребу в медичних бланках, що наразі використовують на чорному ринку лікарняних. Роботодавець автоматично отримуватиме інформацію про стан здоров’я працівників, а закриття лікарняних стане можливим без повторного візиту до лікаря.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button