Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Цьогоріч у Києві планують реконструювати Сквер київських інтелігентів, розташований на розі вулиць Олеся Гончара та Велика Житомирська в Києві.

Про це повідомив Роман Литвин, засновник майстерні вуличних меблів ТИ, яка виграла тендер на проектування скверу. Після проходження експертизи планується проведення тендеру на генпідрядника, який буде фізично реалізовувати реконструкцію..

Проєкт реконструкції переміг на Громадському бюджеті. Передбачається облаштувати екопарк з енергозберігаючими технологіями – сонячними панелями та об’єктами блоагоустрою з перероблених відходів. Аналогічний проєкт торік було реалізовано на вулиці Рейтарській, у сквері зі скульптурою «Їжачок в тумані». Це був перший досвід команди в реалізації проекту благоустрою міського простору.

Хоч в описі передбачалося облаштування екопарку на проспекті Перемоги, зрештою місцем реалізації обрали Сквер інтелігентів. Згідно з описом, кошторис становить 1,6 мільйона гривень. Розробити проект і завершити реконструкцію скверу планують у найближчі 3-4 місяці.

Фото: facebook.com/inteligentnyy

Як повідомив «Хмарочосу» блогер та піарник проєкту Олександр Барабошко, наразі проведений експертний аналіз території, зараз можна заповнити анкету та розповісти про своє бачення скверу. Також найближчим часом команда планує провести зустріч на місці з усіма небайдужими до майбутнього скверу: познайомитись, презентувати напрацювання експертів та дані по результатам анкетування. Ще є бажання перевірити на практиці один з запропонованих сценаріїв з переосмислення маргіналізованої зони в сквері і влаштувати кінопоказ під відкритим небом після обговорення.

Організатори кажуть, що команда проекту реконструкції скверу тісно співпрацює з основними представниками громадської думки і усіма зацікавленими сторонами, та відкрита до плідної і конструктивної співпраці.

Сквер київських інтелігентів було засновано 2013 року з ініціативи мешканців, які вберегли ділянку від незаконної забудови. У сквері встановлено скульптури Костянтина Скритуцького, які зображають чотирьох птахів – горобця, крука, сови та рибалочки (зимородка).

Фото обладинки: zeft.in.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button