Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23273 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Норвезька компанія NBT планує побудувати на Запоріжжі найбільшу в Європі вітрову електростанцію «Зофія». Про це повідомляє пресслужба Запорізької ОДА. Втілити проєкт планують до кінця 2022 року. Загальну суму інвестиції оцінили в 1,2 млрд євро. Фінансуватимуть будівництво через банк JPMorgan за сприяння світових фінансових інституцій та експертів.

«Цей проєкт є вкрай важливим для розвитку регіону, бо це 1,8 млн МВт/год електроенергії щороку, 500 робочих місць під час будівництва та близько 200 робочих місць після завершення будівництва», — пише голова Запорізької ОДА Віталій Боговін.

Початок будівництва вітрової енергостанції заплановано на жовтень цього року. Наразі вже підписані угоди про виконання генеральних підрядних робіт із китайською корпорацією СЕТ та отримані висновки про вплив на довкілля. Зазначається, що проєктна документація вже розроблена, однак триває коригування проєктних та дозвільних документів через зміну постачальників вітрогенераторів та збільшення їхньої потужності.

В обладміністрації також зазначили, що договір про співпрацю та залучення інвестицій в інфраструктуру області між Запорізькою ОДА та компанією NBT підписали ще у грудні 2019 року. Тоді NBT придбала проєкт будівництва вітроелектростанції потужністю 792,5 МВт на території Якимівської та Кирилівської територіальних громад в Запорізької області (проєкт «Зофія»).

Обкладинка: Вітроелектростанція потужністю 70 МВт поблизу села Новотроїцьке на Херсонщині.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button