Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Депутати від «Слуги Народу» та автор законопроєкту «Про столицю» Дмитро Гурін має намір взяти участь у праймеріз на посаду очільника Києва. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Я йду на праймеріз мера столиці, тому що я хочу змінити Київ і тому, що мене не влаштовують всі інші варіанти без варіантів. В Європі мери столиць — політики, які розуміють що таке місто і працюють на місто. В Україні вибори мера Києва — вже 20 років конкурс краси. Зараз 2020 рік і мене ЗАДОВБАВ колгосп, який рік за роком відбувається з Києвом», — пише він.

Гурін нарікає, що за крісло мера збираються боротися люди, які «про управління і розвиток мегаполісу знають стільки ж, скільки про дотримання карантину ресторанами» — і не розуміють, як необхідно «стримувати катастрофічні зміни клімату чи робити перезапуск транспортної системи».

Кандидат також зазначив, що два тижні тому київська партійна організація СН створила порядок відбору єдиного кандидата від партії — повноцінну процедуру, де будуть представлені програми кандидатів, дебати, декілька рівнів відбору, оточену великою увагою від ЗМІ.

«Ми розробили її такою, щоб всі кияни могли оцінити, що реально пропонують кандидати і чи є серед них реальні кандидати, а не фейки. Але виглядає так, що на нас забили і ніякої повноцінної процедури праймеріз не буде, а буде замість неї черговий конкурс краси — і, замість можливості вибору, ми знов отримаємо кота в мішку».

Таким чином, від СН на пост очільника столиці балотуватимуться шість кандидатів: Олександр Дубинський, Микола Тищенко, Олександр Качура, Ірина Верещук та Дмитро Гурін, а також головний санлікар України Віктор Ляшко, якому запропонував піти від СН у мери Києва особисто Володимир Зеленський.

Обкладинка: Дмитро Гурін. Фото: facebook.com/mitya.gurin

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button