Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Dmytro Soloviov

17 липня Архів Українського інституту національної пам’яті презентує проєкт реконструкції будівлі, в якій він розміщується. Бруталістський фасад планують обшити сайдингом, прибравши вікна, а також засклити одну з секцій.

Ескіз: Архів національної пам’яті

Як повідомляє Ukrainian Modernism, Український інститут національної пам’яті отримав будівлю для розміщення архіву торік. Споруду, збудовану в 1983-1990 роках, розташовано на на території банкнотно-монетного двору НБУ, на вулиці Пухівській, 7, що на околиці Троєщини.

Передпроєктні роботи та розробка проєктної документації реконструкції коштувала 12,2 мільйона гривень. Вартість власне реконструкції оцінювали у понад 600 мільйонів гривень, проте тендер довелося скасувати через урізання бюджету.

«Сумно, що Архів планує розпочати свою роботу з переписування історії. Якщо реконструкція інтер’єру будівлі не викликає жодних питань, бо треба зручно розмістити тонни матеріалів – то бажання зашити виразний екстер’єр дешевим вентфасадом викликає подив», – коментує Дмитро Соловйов, засновник фотопроєкту Ukrainian Modernism.

Відповідаючи на закиди на своїй Facebook-сторінці, Архів національної пам’яті нарікає, що будівля з «200 тоннами цементу на фасадах» 30 років простоює «як наочний приклад мегаспоруд для військово-промислового комплексу, які насправді і не затребувані суспільством».

Будівля на Google Maps

Дивіться фото: У Брюсселі пам’ятку модернізму перетворили на коворкінг

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button