Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Манчестері облаштували першу у Великій Британії велосипедну розв’язку типу CYCLOPS, яка повністю відокремлює велосипедистів від загального трафіку, повідомляє Cities Today.

Заїжджаючи на кільце, яке повністю окреслює перехрестя, велосипедист може зробити правий поворот, не перетинаючись із автомобілями, і практично без затримки завдяки налаштуванню світлофорів. Дизайн розв’язки дозволяє велосипедистам орієнтуватися у ній інтуїтивно.

Велокільце розташували ззовні пішохідних переходів. Таке відокремлення дозволяє попередити випадки підрізання роверів автомобілями, які повертають ліворуч.

У муніципалітеті Манчестера зазначають, що необхідність долати розв’язки може бути складним і лякаючим досвідом для велосипедистів і пішоходів, і відповідно, демотивуває користуватися велосипедом.

Проєктувальники розробляли проєкт протягом трьох років. Одним із орієнтирів у їхній роботі була велоінфраструктура Нідерландів.

Вже зараз у процесі розробки – 30 таких велорозв’язок, які планують облаштувати в агломерації Манчестера. Крім того, CYCLOPS планують впровадити в британському Кембриджі та в Оттаві, Канада.

Загалом у Манчестері планують облаштувати велосипедну мережу завдовжки близько 2900 кілометрів. Це буде найбільша веломережа у Великій Британії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button