Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

20 липня, у четверті роковини загибелі журналіста Павла Шеремета, у центрі Києва відкрили присвячений йому пам’ятник, повідомляє Суспільне.

Пам’ятний знак встановили на вулиці Івана Франка – на місці загибелі журналіста у 2016 році. Неподалік розташовано будинок, де жив Шеремет.

Автор пам’ятного знаку у вигляді зім’ятого аркуша паперу – український скульптор Назар Білик. Роботу вела студія ландшафтної архітектури KOTSIUBA.

Фото: facebook.com/MasiNayyem

На акцію пам’яті прийшло близько сотні людей, серед яких журналісти та друзі.

«Пам’ятник і Павло – це несумісні поняття. Бо Павло завжди був про життя. Образливо, що через чотири роки ми не знаємо відповіді на запитання, хто це зробив, – зазначила Севгіль Мусаєва, головна редакторка «Української правди», де працював загиблий. – Це пам’ятник світлій людині, тому він такий білий».

Фото: facebook.com/MasiNayyem

Український журналіст білоруського походження Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

Торік поліція назвала підозрюваних у вбивстві: військового і музиканта Андрія Антоненка (Riffmaster), кардіохірургиню й волонтерку Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугарь. Втім, довести їхню вину слідству і досі не вдалося.

Фото на обкладинці: Олекандра Чернова, Суспільне

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button