Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Голосіївський райсуд Києва заарештував три земельних ділянки Національної академії наук України (НАНУ), що біля парку «Феофанія». Про це стало відомо з повідомлення СБУ та рішення Голосіївського районного суду Києва, повідомляє KV.

СБУ підозрює чиновників НАНУ в незаконній передачі забудовнику житлового комплексу (ЖК) «Кришталеві джерела» трьох ділянок землі, вартістю понад 300 млн гривень. Організатори угоди протиправно передали забудовнику землі загальною площею 24,5 гектара в постійне користування строком на 49 років. У повідомленні СБУ зазначено, що згідно з умовами договору, після завершення робіт комерсанти мали право викупити ділянки у власність.

Зараз в рамках кримінального провадження за ст. 356, ч. 3 ст. 191 і ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (КК) в Президії НАНУ проводять обшуки – шукають документи з підтвердженням протиправної діяльності посадовців Академії. Не виключають, що ця справа може вилитися в більш масштабне розслідування щодо факту розкрадання державних земель державної наукової організації.

Посадовці НАНУ й раніше укладали з приватними забудовниками договори на будівництво багатоквартирних ЖК на землях установи з порушенням вимог постанови Кабміну та без обов’язкового узгодження з Бюро Президії НАНУ.

У відповіді на запит KV головний вчений секретар НАНУ, академік В’ячеслав Богданов, написав, що «питання будівництва житла на земельній ділянці Інституту геологічних наук НАНУ на вул. Метрологічній, 7, узгоджувалося з НАНУ». Але в Академії так і не відповіли на питання, скільки всього земельних ділянок у Києві та Україні віддали під забудову за останні десять років.

Зазначається, що саме в цьому ЖК президент Володимир Зеленський видав сертифікати на квартири постраждалим від вибуху газу в будинку на Позняках. Крім того, на одній з заарештованих ділянок знаходиться унікальна гідрогеологічна лабораторія.

Обкладинка: будинки четвертої черги ЖК «Кришталеві джерела» з сайту dzerela.kiev.ua/fotogallereya

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button