Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23626 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Верховний Суд дійшов висновку, що автівку не можуть забрати на штрафмайданчик тільки за порушення ПДР, та визнав, що єдиною підставою для переміщення автомобіля на штрафмайданчик є суттєве перешкоджання дорожньому руху. Відповідне положення міститься у постанові КАС ВС від 18 червня 2020 року у справі № 686/14075/16-а, повідомляє Auto24.

Раніше ВС розглянув справу, де позивач звернувся до суду з позовом проти Нацполіції, де просив визнати протиправними дії інспектора патрульної поліції щодо тимчасового затримання та переміщення його автівки на штрафмайданчик, а також закрити справу про його затримання та скасувати постанову про адміністративне правопорушення та штраф у 510 грн.

Верховний Суд визнав дії інспектора незаконними, з огляду на те, що згідно з частиною 3 статті 265-2 КУпАП у випадку, коли розміщення транспортного засобу суттєво не перешкоджає дорожньому руху, його не можуть забрати на штрафмайданчик.

Фото з сайту auto.24tv.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button