Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Укрзалізниця

Кабінет міністрів вирішив запровадити єдиний електронний квиток на різні види транспорту, зокрема залізничний, авіа та громадський транспорт Києва, повідомляє міністерство інфраструктури.

Передбачається, що поїздки на маршруті різними видами транспорту можна буде оплатити одним квитком на порталі e-transport.gov.ua. Єдиний квиток почнуть запроваджувати з Києва – на першому етапі хочуть об’єднати залізницю і метро. Проєкт планують реалізувати до 30 червня 2021 року.

Як зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій, єдиний е-квиток планують впроваджувати у три етапи:

  1. залізничні перевезення (Київ-Харків; Київ-Одеса; Київ-Львів) + київський метрополітен;
  2. всі залізничні перевезення + весь муніципальний транспорт Києва;
  3. внутрішні авіа та автобусні перевезення, а також розширення географії міст та SDK для мобільних додатків, в першу чергу Дія.

«Наша амбітна мета – об’єднати всі види транспорту одним електронним квитком. Щоб усі послуги під час планування подорожі можна було отримати в одному місці», – зазначив очільник Криклій.

Впроваджуватимуть проєкт ДП «Галузевий центр цифровізації та кібербезпеки» разом із «Укрзалізницею» та авіакомпанією SkyUp.

Запровадити такий єдиний квиток міністерство інфраструктури планувало ще за головування Володимира Омеляна у 2018 році. Тодішній міністр заявляв, що незабаром запустять систему, яка дозволятиме купити один квиток на маршрут кількома видами транспорту, зокрема літаком, поїздом, автобусом тощо.

Нагадаємо, запуск електронного квитка у громадському транспорті Києва відтермінували до січня 2021 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button