Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київ готовий відтермінувати запуск електронного квитка у громадському транспорті до першого січня 2021 року, повідомляє пресслужба КМДА.

Цього разу перепоною для впровадження е-квитка, який мали повноцінно запустити першого липня, стало невирішене питання з пільговиками. Відтерміновуючи запуск е-квитка, у КМДА хочуть «дати можливість уряду розробити зміни до законодавства щодо надання пільг».

У КМДА зазначили, що компенсують перевізникам проїзд пільговиків із Карткою киянина, проте нарікають, що пільговиків занадто багато.

Так, пільговий проїзд регламентується вісьмома законами України. Таким чином лише в Києві нараховують близько 240 тисяч ветеранів, військовослужбовців, дітей війни, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи тощо, а також 480 тисяч пенсіонерів. Ці витрати, як зазначають у КМДА, покладено на місцеві бюджети.

«Але ми вважаємо соціальною несправедливістю для пільговиків із інших регіонів України, яким доведеться сплачувати власні кошти за проїзд із введенням єдиного електронного квитка. Столичний бюджет цих витрат покрити не може. Тому держава повинна врегулювати це питання на законодавчому рівні», – заявила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Рішення про запровадження єдиного електронного квитка у громадському транспорті Верховна Рада ухвалила на початку 2016 року. У Києві почали тестувати е-квиток у листопаді 2018 року. Поступово у наземному громадському транспорті встановлювали валідатори, у метро – термінали, проте повноцінний перехід на нову систему неодноразово переносили.

Так, останні рази е-квиток обіцяли запустити першого квітня, потім перенесли через пандемію коронавірусу, передостання озвучена дата – перше липня.

Нагадаємо, київські приватні перевізники просили КМДА перенести впровадження е-квитка у маршрутках на червень 2021 року.

Фото: пресслужба КМДА

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button